Ratatas sommarlista

26.06.2015 kl. 18:03


Sommaren är här! Vad ska du göra nästa vecka? Nästa vecka är ganska oplanerad, övergår kanske till semester mot slutet av veckan. Det ska väl faktiskt bli sommar-sommar nästa vecka och upp till 20 grader. Så det kanske blir en massa häng på balkongen, bryggan, terassen, parken. Allmänt njut.


Tre saker du vill göra i sommar. Simma, göra utflykter och LÄSA BOK (alltså vet inte när jag senast läst några rader i en pocket?).

 

Byter ut den här ena frågan till sommarens PEPP-låt! Lean on - Major Lazor, Mo, Dj Snake


Tre saker du INTE vill göra i sommar. Stressa, sitta inne en solig dag och gå på en förkylning.


Landet eller stan? Landet!


Vilka dofter får dig att känna att sommaren är här? Myggspray, blöt skog och kläder som doftar vedrök.


Vad grillar du helst? Eggplanta har visat sig göra riktigt gott på grillen.


Vad är sommarmat för dig? Det här blir den första vegetariska sommaren. Men nypotatis är ju alltid somrigt. Lätta sallader och olika smörgåsar med en massa gott pålägg (saltgurka!!).


Sommarjobb - ångest eller glädje? Mitt vanliga jobb är väl mitt sommarjobb men har några veckor ledigt i sommar, så ingen ångest om helst!


Vad är din värsta sommarinsekt? Getingar, alltså har sådan trauma från sommaren 2010 då det var supergetingsommar. Och myggor är ju jobbiga också.


Vilka böcker ska du läsa? Jag hittade Ingrid Bergmans biografi på loppis, så den är jag sugen på att läsa så fort jag har lite ledigt. Men ingen annat på listan, tips mottages.


Har du tänkt besöka några särskilda platser? Massvis med ställen här i Raseborgstrakterna för strandhäng och picknickar. Idag gjorde vi till och med utflykt till Salo för en loppisrunda, så förhoppningsvis flera dylika besök till olika orter vi inte besökt tidigare. Sedan planeras det också en eventuell skandinavisk husbilsroadtrip i juli.


Vad är det somrigaste plagget du har? Jag har samlat på klänningar hela våren! Svårt att säga vilken som är somrigast, men röstar på den röda klänningen jag hade på min systers studentfest.

 


Sommarregn - ja eller nej? Nej, fast regn kan vara så mysigt och fint och allt. Men just nu har det regnat FÖR MYCKET.


Har du tänkt utmana dig själv i sommar? Ska nog börja simma (eller ja eeh snarare ta ett dopp) en gång om dagen bara det blir varmt nog!


Och till sist - din bästa sommarrutin! Samla ett gäng med kompisar eller syskon, packa picknickkorgen och solstolarna och dra till en närliggande sjö för en heldag av sol och bad i skogen. Så jag längtar.

 

 

Resbloggen:

 

Instagram:

 

Bloggvänner:

 

 

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Senaste kommentarer

10.06, 09:37Bakis av Jooles
02.06, 14:22Raseborgare av Nanó
18.05, 10:20Späckad helg av koltrast