Kaloriräkneri och fyra försvunna kilon

01.02.2014 kl. 09:00

En hälsosummering av januari. Jag tog konstigt nog mig själv i kragen efter mitt inlägg där jag önskade mig komma i form.

Gav mig in för att testa en app som heter Lifesum. Det är en kaloriräknare där du fyller i ålder, längd, vikt och ifall du har sittande eller stående jobb (här har jag haft mycket nytta av att ha ett stående jobb på cafét). Sedan fyller du i din målvikt och hur mycket du önskar gå ner i veckan (jag satt ambitiöst 1kg/vecka). Sedan ger kaloriräknaren ett rekommenderat antal intag av kcal i dagen och därefter fyller du i den varjedag som en matdagbok (inkluderat motion).

Nu har jag testat det i fyra veckor, till lunch har jag ätit soppa eller sallad (äter vad vi serverar på jobbet varjedag) och till middag något matigare (helst med fullkornspasta). Och så har jag simmat allt som allt tio (1-3 ggr/veckan) gånger i georgsgatanssimhall under de här fyra veckorna. Det har ju nog sjunkit ner en hamburgare hit eller dit men inga överdrivna menyer. Och så har alkoholintaget varit lite mindre också, alltså två glas på en kväll och inte redlös fylla med mystiskt antal stop.

Resultatet av det här är fyra försvunna kilogram! Alltså en per vecka, helt enligt strategien. Och det bästa är att jag inte behövt avstå från nånting, speciellt inte i matväg. Man måste bara ha koll på sina portioner. Huh huh.

Ja och för att tillägga så upplever jag att jag har lagt på mig en hel del extra kilon. I min ungdom tränade jag ihärdigt fotboll fem gånger i veckan. Jag tränade så mycket att jag kunde äta vad som helst utan att gå upp i vikt. Nu är det andra bullar, har svårt att hitta en slags motion jag skulle orka (läs: ha lust) med regelbundet vilket har lett till att jag inte motionerar över huvudtaget. Och så äter jag vadsomhelst, är en stor matnjutare. Nåja, nu ska jag bli av med de där extra kilona och simningen tycks funka i motionväg.

Februari, kom an!

Kommentarer (7)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Vi måste ut och lira litet boll på våren! Jag har också spelat.
Basse01.02.14 kl. 10:38
Haha definivt, vill se dina amazing fotbolls skills!
01.02.14 12:07
Hej! Hade faktiskt samma sitauton här efter sommaren. Alltid hade jag kunnat äta bulla, godis och pizza och mina vänner såg på min magra kropp med avunsjuka. Men sen började det fastna. Och jag tycker om att inte vara "lilla spinkiga Betty" längre, men vill helst inte gå upp i evigheter, så jag hittade en perfekt lösning. Äter glutenfritt och annars behöver jag varken motionera eller titta vad jag sätter i mig. Grejen är den att äter man inte spannmål är man inte sugen på varken det eller några andra kolhydrater heller. Matberoendet försvann helt enkelt. Och magen mår så bra. Har varken vägt mig eller sett min kropp i spegeln på länge, mår så bra inuti att jag inte behöver. Det var min stoory. Man gör ju som man tycker, alla hittar vi våra egna strategier för att må bra, kram och lycka till!
Betty-Maj01.02.14 kl. 11:16
Glutenfridiet låter bra! Hört många som kör på det. Och nuförtiden är det ju inte svårt heller att hitta glutenfria produkter. Men precis, alla hittar vi vårt sätt :) kram o lycka till, till dig med!
01.02.14 12:08
Tack för lifesum - tipset!
wonderland01.02.14 kl. 11:40
Varsågod :) värt att testa!
01.02.14 12:08
ska du bara äta 1300 kcal på en dag???? är det inte lite lite?
the printed word01.02.14 kl. 13:21
Det är inte ett exempel från google utan en skärmdump från min iphone, så ja, om jag vill gå ner ännu de där sista kilona så ska jag äta 1347 kcal i dagen :) Det var mera från början, sedan när jag uppdaterade den nya vikten fick jag en ny, mindre mängd kcal. Hittills har det inte känt för lite, faktiskt. Har ätit onödigt stora portioner tidigare. Nu dricker jag dessutom mera vatten och äter lite grönare mat :) win-win
01.02.14 15:07
eller hehe det kanske bara var ett exempel från google...
the printed word01.02.14 kl. 13:22
ah okej! nåmen bra om det funkar :)
the printed word05.02.14 kl. 02:16
Jo, fast nu kommer det bli sablarns svårt när det blir en hel del vindrickande här i Porto! Och alla goda kaloribombrätter :D
05.02.14 16:51
tänkte säga att jag börjat med lifesum nu! det är nog svårt i början men idag höll jag mig perfekt kring det jag får äta (som är 1375 kcal/dag!) och känner mig inte alls mindre mätt än innan.

och haha, ja jag tror inte francesinha passar in i lifesum-livsstilen :P
the printed word11.02.14 kl. 02:06

 

Resbloggen:

 

Instagram:

 

Bloggvänner:

 

 

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Senaste kommentarer

10.06, 09:37Bakis av Jooles
02.06, 14:22Raseborgare av Nanó
18.05, 10:20Späckad helg av koltrast