Snor

KÄNSLAN NÄR du upptäcker en stor fet grön snorkråka mitt på din tröja klockan nio på kvällen på arbiskurs. Och sedan minns att du nyst så det strittat ungefär klockan tio imorse. Att tack bara till alla som sett mig men inte sagt något. Helsn. snorkråkan_90
15.10.2013 kl. 09:18

Senaste tiden i bild

Några bilder från den senaste tiden.

Hängt med de här kvinnorna en hel del. Och mer skall det hängas.

Hållit i den här typen, kallar henne mangokarkkin (en blandning mellan mango och karkki).

Turistat i egna hemstaden. Druckit kallt kaffe på relanders grund.

Haft spontana utekvällar med rumskompisarna Sara och Sami. Här dricker Sami en svensk nubb till lite kvarg och mysli.

Försökt laga en hel del mat. Till exempel Basses bolognese. Men på helgerna har det nog blivit en och annan hamburgare eller kinesisk take away.

Och en bild på ett ögonblick före ''pilkkun''. Beskriver bra det här livet man lever som festlig studerande.

14.10.2013 kl. 16:34

Spädbarnet

Har varit en kul helg. Meningen var ju att ta det lugnt efter flunssan som slog till under veckan. Men har man roliga vänner och en ny klänning så är det ovanligt svårt att stanna hemma. Idag har min kropp varit så utmattad att jag likt ett spädbarn har ätit-sovit-ätit-sovit och ingenting riktigt där emellan.
13.10.2013 kl. 20:58

Explosition

Har varit till mitt gamla högstadie idag och dragit bloggworkshop för en bunt tjejer. Så sjukt, sjukt kul. Mindre kul var att mitt huvud tänkte explodera i spårvagnen påväg hem. Måste ta en burana och krypa ner under täcket. Hade velat bläddra genom tryckprovet av den kommande ratatakalendern. Nu är det inte länge kvar!
08.10.2013 kl. 16:51

Portugal-Stockholm-Helsingfors

Jag vet, jag kan inte sluta prata om Portugal men om två och en halv vecka får jag ett längre besök därifrån. Så jag väntat! Vi ska hänga två dagar i Stockholm och sedan till Helsingfors. Försöker lista ut vad som bör ses i Helsingfors, man blir ju lite blind av sin egen hemstad.
07.10.2013 kl. 11:09

Lördag

Lördag, redan. Och jag borde hoppa i duschen och göra mig färdig för helgaktiviteter.

05.10.2013 kl. 13:14

Resan - praktiken

Jag sökte ju praktikplats i Porto, så att jag skulle ha möjligheten att stanna där resten av sommaren. Man får ju sommarstudiestöd och praktikstipendium och hela faderullan, så rekommenderas varmt åt dem som känner att de behöver lite miljöombyte.

Jag fick praktikplats på Curtas Vila do Conde en internationell kortfilmsfestival. I början var jag allmän hjälpreda på kontoret, mycket organisering och arkivering. Talade ju knappt ett ord portugisiska, så kunde inte göra så mycket annat. Under festivalveckan fick jag somtur jobba på gästkontoret och kunde mest hjälpa internationella gäster. Portugiser är lite blyga med engelskan och en gång blev jag utskälld av en äldre man, han undrade hur jag täcktes jobba där utan att kunna språket.

Utöver det var festivalveckan magisk. Intressanta gäster, fina filmer och roliga fester. Försöker bestämt återvända nästa sommar.

Teatern.

Jag, gästkontoristen, efter några timmars sömn.

Festivalgänget på team day i naturparken i Gêres.

04.10.2013 kl. 12:21

Resan - Juni

Juni

I juni gjorde jag mig hemmastadd i Porto. Åt lokalmat, hängde med mina vänner och rumskompisar och fick besök av både Astrid och Susanna. Började min praktik i mitten av juni för en kortfilmsfestival och månaden avslutades med en stor fest, den för oss midsommarfesten, São João.

Hemlig trädgård i Porto.

Min favorit kaloribomb - Francesinha.

Fisksoppa med nyfunna vänner.

 

03.10.2013 kl. 13:36

Cokis

Igår la jag mig efter att ha druckit ett stor glas coca cola utan att borsta mina tänder. Måste vara en synd.
03.10.2013 kl. 08:50

Söndag

Igår vaknade jag bredvid en tallrik pasta och pesto. Sedan tillbringade jag hela dagen i samma kläder. Ah, söndagar.
30.09.2013 kl. 17:19

Keramik

Jag följer en massa über trendiga människor på instagram. Tydligen är keramik jätte inne just nu. Ibland hänger inte ens jag med.
28.09.2013 kl. 03:09

Förätaren

Iförrgår bakade jag cupcakes, igår lagade jag sushi och idag skall vi ha hamburgerkväll. Har jag nämnt att jag har vit vecka?
27.09.2013 kl. 20:12

Vardagen

Igår var jag på pizzabingo. Jag vann en pizza. Det är ungefär allt jag har att berätta om vardagen jag lever just nu.
26.09.2013 kl. 14:29

Mummumagnet

Jag måste vara någonslags mummumagnet. För varjegång på arbiskursen vill en mummu sitta med mig och kolla från min textbok. 

Och så blir jag så himla nervös när kursdragaren börjar tala till mig att jag uppfattar hennes frågor fel och kommer på det först hemma.

23.09.2013 kl. 23:18

Kalsonger och singstar

Så är söndagen här igen. Har hunnit jobba, dra kalsong-singstar-fest, lagat portugisisk mat för att inte nämna höjdpunkten på veckan; själva portugisiska kursen.

Den kommande veckan tänker jag ägna mera åt skolan och det där examensarbetet som jag borde komma igång med.

22.09.2013 kl. 20:02

 

Resbloggen:

 

Instagram:

 

Bloggvänner:

 

 

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Senaste kommentarer

10.06, 09:37Bakis av Jooles
02.06, 14:22Raseborgare av Nanó
18.05, 10:20Späckad helg av koltrast