Det smygande mörkret

Sen sist har jag hunnit med Ratata's lillajulfest, nöjesgala med 20-talstema, självständighetsfirande, studentfest och en hel helg av kalsongfylleri. Alltså ett mycket fint och dessutom förlängt veckoslut.


Foto: nappad från Karin där du dessutom hittar flera, glammigare bilder.

Men efter varje helg kommer en vardag. Och så är allt det som man borde gjort under helgen ogjort. Och skoluppgifter och grupparbeten bara samlar sig i högar i ens dåliga samvete och man får ångest bara av tanken att sätta foten i skolan. Eller varsomhelst där det finns några slags förväntningar av en. Fast tror att den här skoltröttheten har med det smygande mörkret att göra. Måste väl inleda den årliga c-vitaminkuren.

Har annars bra fiilis inför julen. Ser framemot slappa dagar hos mamma, den annars lite utspridda familjen samlad under samma lilla tak och en massa frossande i mat. Sedan har vi också en familjekryssning(!) inbokad efter julhelgen, de bådar ju smått kaos med åtta personers grupp som ska spatsera omkring på en gungande båt och försöka ta sig runt i ett mellandagsreakaotiskt stockholm. Ska bli minst sagt kul.

10.12.2013 kl. 20:27

Så jävla mainstream

En sak jag kom att tänka på: Jag är helt sämst på det här med musik. Och att söka fram och presentera ny musik för mig själv och människor i min omvaro. När jag väl hör något jag tycker om hakar jag upp mig på det i MÅNADER. Och vissa oldies goldies kan jag spela på repeat i en hel dag, senaste var GAVIN DEGRAWS - I DON'T WANT TO BE. Jag går sällan på konserter och bara känner mig hemskt tråkig. Man vill ju kunna imponera med band t-shirts och långa diskussioner om de och de bandet. Kan det faktiskt va så att jag är så jävla mainstream?
04.12.2013 kl. 15:47

Julklappsönskning #2

Jag skulle verkligen inte ha något emot ett exemplar av det senaste numret av Astra samt en helårsprenumeration. Astra är en tidskrift om samhälle, kultur och feminism. Dessutom är det Taika som layar!

Foto: Astra.fi

03.12.2013 kl. 20:47

Julklappsönskning #1

Julklappsönskning nummer ett, denna bok av Portugals nationalpoet Fernando Pessoa. Kan se mig själv sitta på en uteservering sörplandes på en espresso och läsandes denna en vårdag i Porto. Går att beställa här.

01.12.2013 kl. 14:11

Paul Auster

Var på mycket uppfriskande föreställning i måndags, Pop Up Art House har intagit Diana-scenen i Skillnaden ända fram till 19:e december och bland annat Blaue Frau spelar där. Just deras förställning Blaue Frau do Paul Auster såg jag. Hade inga förväntningar, kom dit småtrött och fick min mind blown. 

Utöver att gå på fantastiska föreställningar hänger jag en hel del i skolan. Går om en kurs från förra året. Sjukt intensiv men stundvis inspirerande. 

Och imorgon är det ingen vanlig dag, för då är det Astrids födelsedag (kan läsas med munter sångröst). 

Quirky pop-up bar, lönar sig att gå dit på ett glas eller två.

28.11.2013 kl. 14:30

Ångest och småstäder

Efter en massa dans och fest kommer ibland en hel massa ångest. Ångest av för mycket fest och dans. Var tvungen att hålla en festfri vecka.

Så istället för att gunga på ett dansgolv hela helgen åkte jag ut med familjen till landet. Eller ja, jag kallar västra nyland för landet. Men det är väl mera en småstad.

Det lagades lyxburgare och eldades ved i kaminen. Åkte på loppisrunda. Och gjorde små besök här och där. Ett otroligt ständigt mys helt enkelt.

Sedan har vi pratat mycket om LIVETS PUSSEL med Astrid. Om att motionera och äta bra, skriva slutarbete och bli färdig i tid, jobba och skrapa ihop pengar för att överleva vardagen. 

24.11.2013 kl. 20:35

Dansa

I föregående inlägg kanske man får bilden av att jag dansar. Alltså snyggdansar. Men så är alltså inte fallet. Jag fuldansar. Jag dansar lite sådär som min mamma gör när hon sätter på en svängig låt från 80-talet hemma i sitt vardagsrum och drar några moves. Så har jag börjat dansa, som min mor. Fast i stunden känner jag mig som beyoncé eller m.i.a. 
14.11.2013 kl. 12:56

RNBB

Under veckan som gått har jag inte känt mig så vilsen mer. Har följt min egna höstlista och botat höstdeppigheten med att hänga på mysiga barer, gått ut och dansat och frossat på brunch. Och idag blir det bissebingo!
14.11.2013 kl. 10:06

Vilsen

Igår hade jag satt på mig underbyxorna avigt och idag var jag tre timmar för tidigt i skolan. En måste ju medge att en känner sig lite vilsen i sitt egna liv.
06.11.2013 kl. 18:50

Höstlistan

Beskriv din höst i tre ord. ​ 

Annorlunda, lugn & fattig.


Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Det bästa är soliga höstdagar, det sämsta är regnmaraton.


Hur höstmyser du?

Under täcket i sängen och seriemaraton.


Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?

1. Ta en cykeltur runt helsingfors, cykla t.ex till salutorget och hoppa på båten till sveaborg!

2. Gå på loppis, har hört att det dykt upp en hel del häftiga små secondhand-butiker på Flemingsgatan i Berghäll.

3. Laga hederlig husmanskost hemma, vinner alltid fryspizzor och whatnot.


Hur ser din höstoutfit ut?

Ett par rejäla boots som jag tagit av syrran för att hon förstörde mina creepers från london. Valfri jacka, men oftast blir det den knälånga gröna med huva. Och sen något varmt och bekvämt där under, är dålig på att klä mig varmt OCH snyggt. Blir bara någondera oftast.


Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?

Nå, jag fasar inte så mycket för examensarbetet på samma sätt som jag gjorde i början av studierna. Trodde det var något hemskt svårt. Men iförsig har jag inte kommit igång ordentligt heller. Flera insikter har jag inte destovärre, går mest och funderar vad tusan det ska bli av mig när jag blir utexaminerad.


Vad har du på TO-DO listan just nu?

Läsa lite litteratur till examensarbetet. Hitta ett hem från januari framåt.


Några tips på hur man botar höstdeppigheten?

Träffa mycket vänner, häng på bar, gå ut och dansa. Ordna brunch och bara samla ihop alla för gemensam höstdeppighetshäng.


Bästa musiken för regniga dagar?

Det är ju farligt att lyssna på något melankoliskt när det regnar. Men jag har alltid tyckt om Death Cab for Cutie, passar till alla väder.


Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?

Just nu är jag helt hooked på Breaking Bad. Annars kan man exempelvis se på Stuck in love, tror den går på bio nu. Sådär lagom långsam och några smärre familjekriser.


Vilka bloggar frossar du i för tillfället?

Nå, läser ju alltid Astrids och Karins bloggar. Kollar in hos Peppe och läser såklart Basses serier. Men ofta surfar jag runt på Ratata och klickar mig in slumpmässigt på folks bloggar och hittar alltid något trevligt läsbart.


Vad är den höstigaste maträtten?

Köttgryta.


Var hänger du helst under helgen?

Hemma under täcket eller någon bar med mysig belysning, Pueblo brukar ju vara stället.


Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?

Nå, jag inbillar ju mig att jag ska tillbaka till Porto på våren. Men har inte bokat något.


Hur förbereder du dig för vintern?

Köper tjocka ylletröjor på loppisar och spanar efter mössor, vantar och rejäla vinterskor. Skall vara så förberedd för kylan som möjligt.

02.11.2013 kl. 17:52

Halloween

Idag ska botaniska trädgården besökas. Sedan skall vi lösa ut cyklar, inte för sent för det hoppas jag. Och ikväll blir det väl middag med småskalig halloweentema. Jag smygälskar halloween. 
02.11.2013 kl. 09:13

Spyan

För första gången i mitt liv drömde jag att jag spydde. Sedan vaknade jag i samma ställning och hulkade på som i drömmen. Men i riktiga livet kom det ingen spy, bara tom luft. Vilken lättnad.
26.10.2013 kl. 23:16

Superlyx

Sitter i superlyxig loungestol på flygplatsen. Helt gratis nog. Men flyget är försenat och jag fördriver tiden med facebook och breaking bad. Och det regnar i Stockholm. Inte så bra för ultimat turistdag.
23.10.2013 kl. 09:17

Rolig story

Jätterolig story. Ändrade språket på min telefon till portugisiska. Tyckte det var jättebra idé. Stängde av telefonen och fick plötslig brainfart och blandade med pin och skyddkod. Ja och sen fatta jag inte vad min telefon ville mig. Och sen låste sig telefonen. För gott.
22.10.2013 kl. 20:48

Breaking it bad

Gudars så veckan flög förbi. Har avverkat after work-kvällar, bisse bingo, inomhussurfing(!), kalsongfestande och dans.

Och så har jag äntligen börjat se på Breaking Bad.

20.10.2013 kl. 22:00

 

Resbloggen:

 

Instagram:

 

Bloggvänner:

 

 

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Senaste kommentarer

10.06, 09:37Bakis av Jooles
02.06, 14:22Raseborgare av Nanó
18.05, 10:20Späckad helg av koltrast