Ratata - Bloggpriset - Listan

Vad heter du och hur gammal är du?

Inka, men kallas såklart för Skinka (Kinkku på finska om man vill). Fresh from the 90's. 22 år gammal alltså.

Vad kännetecknar dig? Frisyr, gångstil, längd, humor?

Nå, ni ser ju mig vinka på bilden här till höger. Jag är superkort till längden. Och fruktansvärt ironisk. Och högljudd. Pratsam. Snäll kan man väl också säga.

Varifrån är du och var bor du just nu?

Ursprungligen från Sverige, men flyttade till Esbo när jag var 12. Där bor jag nu också, om ni har följt med bloggen så vet ni ju.

Hur bor du? I ett eget hus ute på landet eller i en överprisad etta inne i stan?

Höghuslägenhet med mor och syster. Fem dagar har vi bott ihop nu.

Vad sysslar du med, har du jobb eller skola, möjligtvis bådeoch?

Båda, fast oftats prioriterar jag jobb framom skola. Vilket inte alltid är så smart. Vi kan säga att jag jobbar inom film och tv-branschen. Och så studerar jag kulturproducentskap.

Vad har du tidigare jobbat med eller studerat?

Mitt allra första jobb var regelbunden barnvakt, sedan har jag jobbat som servitris, kassatant, skolgångsbiträde och telefonförsäljare! Men i och med studierna kom roligare jobb, som koordinationsassistent på evenemangsproduktionsfirma, showroom assistent på pr-byrå och studiovärdinna för ett tv-program.

Före kulturproducentstudierna gick jag alldeles vanligt gymnasium i esbo.

Vad gör du till fritids, vad är dina hobbyn?

Min favorit hobby är att bädda mig ner under täcket med flera timmar av serier och filmer på laptopen.

Civila status? singel/sambo/gift/barn/hund?

Supersingel.

Vad vill du förmedla med din blogg? Diskuterar du viktiga frågor, skriver om din vardag, en drös vackra bilder?

Skriver av mig, skojar till det lite.

Vad tänkte du göra på Bloggpriset, festa huvudet av dig eller hem tidigt?

Har inte bestämt mig än. Har omtentamen samma dag. Så kan hända att jag är trött och vill hem tidigt eller att jag ba ''YOLO'' och tar morgonbussen hem till förorten.

03.12.2012 kl. 13:48

Bloggpris

Bloggpris på onsdag. Har ingen utstyrsel. Har inte ens tid att tänka på det. Kanske jag påriktigt kommer i våtdräkt. Och så var det någon som tipsade om att skriva ett tal iförväg. Ifall man vinner. IFALL. Alltså, känns väldigt avlägset på alla sätt.
02.12.2012 kl. 21:56

Osexig

Förresten, tips på osexigaste looken. Skaffa lugg. Ta en dusch och du ser ut som en dränkt katt. Inte som snyggobruden i reklamen som stiger upp ur en pool.
02.12.2012 kl. 14:22

Livsnjutarn

Herregud. Är värsta livsnjutarn. Bara festar och hänger med kompisar. Och kastar ett litet oroligt öga på skolpapprena. Har en omtentamen på onsdag. Men mitt nya motto lyder ''skit i det''. Nu vankas födelsedagskaffe.
02.12.2012 kl. 14:14

Fezt

Ställde till med ett överraskningsgalej igår. Vaknade lite trasig men glad. Sov ytterligare tre timmar på dagen. Och ja, nu ska jag fortsätta festa.
01.12.2012 kl. 18:04

Julen

Snöstorm, glöggkväll, första advent. Fan, julen är här.
30.11.2012 kl. 13:13

En födelsedag - EN VÄNSKAP

Idag fyller Astrid år. Ni kan ju gratta henne! Och så kan vi prata lite om hur jag känner henne här.

Vi träffades första gången år 2008 på Pappers lanseringsfest för Septembernumret. Jag var full som en kastrull och var stensäker på att Astrid uppfattat mig som irriterande. Var så säker just för att jag kommenterade hennes blogg.. ...och hon svarade aldrig.

Men sedan ordnade Smulan och jag bloggfest i början av året 2009 på drumsö (haha?!). Astrid och jag delade samma intresse för kossu och söp i smyg från min plunta inne på damernas toalett och spädde ut spriten med lite hederligt kranvatten.

Efter bloggfesten bjöd Astrid mig på sin födelsedagsfest i slutet av år 2009, vilken jag deltog i. Och efter det började vi höras av alltid då hon kom till Helsingfors och tog en kaffe på stan.

Sommaren år 2011 hoppade jag på ett tåg till ekenäs, nybliven singel och allt. Mötte upp astrid för ett dopp i sjön och sa att jag har ett rum åt henne i helsingfors om det behövs. Och på tåget påväg tillbaka till huvudstaden meddelade Astrid att hon flyttar in hos mig i September.

Ja, sen har vi ju då varit rumskompisar och blivit bäZtiZar. Ett äkta radarpar! Men ja, gå in och gratta henne här eller hojta till det om du ser henne på stan eller varför inte ge henne en kram på svenska teatern där hon jobbar.


Nu ska jag flina lite åt det här inlägget och fortsätta jobba.
29.11.2012 kl. 13:51

Lådor

Fy fanken alltså. Vill aldrig mera flytta. Eller jo, men den där processen. Att packa och bära lådor. Nej fy. Grät lite blod och hade så ont i armarna att jag knappt kunde hålla i det välförtjänta stopet.
29.11.2012 kl. 11:53

Förortsdrottning

Onsdag! Jag flyttar idag! Jag har inte börjat packa! Och om en vecka ska jag glida in på bloggpriset som pinfärsk förortsdrottning.
28.11.2012 kl. 10:55

Flytten

Denna vecka är flyttvecka. Imorgon ska soffan släpas hem till sitt nya fosterhem, hos Miilo. Och på onsdag hade jag tänkt packa från morgon till kväll. Sedan ska jag hyra paketbil, fylla mitt flickrum med flyttlådor och till veckoslutet är jag hemlös. Eller esbobo. Sak samma.

P.s har blivit hundvakt på köpet. Förortslivet, här kommer jag.
26.11.2012 kl. 20:41

Kroppn

Jag som ville bädda mig ner under ett täcke och sova i hundra år. Jo, kom ungefär så långt som till kampen från tågstationen och anslöt mig till en vinkväll. Nu ska jag ha ett litet utvecklingssamtal med min kropp.
26.11.2012 kl. 10:35

Fezt

Hujedamej, så mycket fest det blev igår. Vaknade bredvid en tom chipspåse. Nu vill jag ungefär bädda mig ner under ett täcke och sova i hundra år. Men en tågfärd tillbaka till huvudstaden återstår ännu.
25.11.2012 kl. 17:54

Rösta

Okej, sista dagen du kan rösta till Bloggpriset 2012. Sista chansen, Team Skinka!

Rösta: http://bloggpriset.ylebloggen.fi/omrostning-2/
25.11.2012 kl. 17:09

Lägesrapporten

Är ute på landet. Här tar vi det lugnt. Igår drack vi happy joe och somnade före midnatt. Idag har vi hunnit med långfrukost hos fammo. Strosat ner för julgatan och handlat vantar och skor. Men ikväll har jag förstått att det ska bli FEZT.


Med vi, menar jag förstås Astrid och jag. Konstaterade igår att det nog är lite sjukt hur mycket vi umgås med varandra. Och när vi inte ses, så talar vi på facebook (ibland t.o.m skype). Vi är liksom livspartners, men inte på ett romantiskt sätt.


På tal om något annat. Har haft dålig hörsel nu i ett par år.
Har alltid misstänkt att öronvax är problemet men har aldrig gjort något åt saken. Men, i förrgår gick mitt ena öron i lås och har varit det ända sen dess. Så köpte REMO-WAX från apoteket. Astrid droppade örondropparna i mina öron och roterade runt på mina öronsnibbar, en mycket obekväm situation förövrigt. Nu sitter jag här, halvdöv, med vaddtussar i öronen och väntar på att få skölja bort skiten.


24.11.2012 kl. 14:02

Skinka Romney vs. Chillinbama

Bara tre dagar kvar tills de avslutar omröstningen för Bloggpriset 2012. Igår infann jag mig på en soc & kom-fest. Majoriteten hörde såklart till Team Mikael. Det kändes som om jag var Mitt Romney och inkräktade på Obamas valvaka. Alla hade bra fiilis, tills jag steg in i rummet.
23.11.2012 kl. 12:46

 

Resbloggen:

 

Instagram:

 

Bloggvänner:

 

 

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Senaste kommentarer

10.06, 09:37Bakis av Jooles
02.06, 14:22Raseborgare av Nanó
18.05, 10:20Späckad helg av koltrast