Förortslivet

Ingen kanske undrar hur mitt liv i förorten framskrider. Men jag kan tala om för er att det känns som ett utdraget besök hos min familj. Som att min egna lägenhet står lite tom och stökig där i stan och jag bara slackar här.

18.12.2012 kl. 00:46

Nylle, hamburgare och sista arbetsveckan

Hej Bloggen,

jag tog lite helg från dig med märkte jag. Flåt. På fredagen stannade jag faktiskt hemma. Trots det vaknade jag med huvudvärk på lördagmorgon. Konstigt. Men åt en burana och livet kändes värt att leva igen. Hängde hos några vänner på förmiddagen, åt middag med familjen och förfestade med vänninorna på kvällen. Kvällen fortsatte i Suola och sedan på Nylle.

Jag vet inte riktigt vad det är med nylle, men det slutar alltid med en liten black out. Tog mig hem med taxi och tillredde en hel hamburgare när jag väl kom hem. Pusslade alltså ihop en hel hamburgare. Och åt den. Och kunde inte minnas detta på morgonen. Det var min mamma som talade om det för mig.

Det ledde såklart till en grym krabbis, en portion kebab och soffliggande hela dagen. Nu är det måndag igen. Sista arbetsveckan innan jul. Och inga julklappar inhandlade. Men man kan ju alltid köpa några kalendrar HEHE vink vink!

Hångel hångel,
Skinka
17.12.2012 kl. 16:32

Fredagen

Den här fredagen tänker jag tammefan tillbringa hemma. Tänker köpa en massa gott, frossa, bädda ner mig under täcket och bara vara.

Sen får jag ändå ångest vid midnatt, byter om till partystass och hoppar på bussen in till stan. Man vet aldrig.
14.12.2012 kl. 14:29

Melanie Isabelle Louise

Bissebingo, Lucia och min yngsta lillasysters födelsedag idag! 15 år gammal blir hon.

När jag gick på sjuan jobbade vår mamma sena kvällar så jag fick hämta henne från dagis varjedag efter skolan. ÄÄÄ hon var en så söt liten bebé då! Och jag minns hur jag försökte laga fiskpinnar med potatismos (Skinka 13 år gammal). Fiskpinnarna brände jag svarta och potatismosen blev en rinnig sås. Min syster började storlipa när jag serverade det på en tallrik. Oförglömlig stund det där.




Grattis Melanie!
13.12.2012 kl. 12:33

Bissebingo

Imorgon ska jag på bissebingo. Jag är ett stort fan av bingo. Jag är ett stort fan av spel och tävlingar överlag. Alltid när vi spelar alias blir jag ett tävlingsintriktat monster. Måste. Vinna.
12.12.2012 kl. 10:08

Datordelar

Var på sen lunch med kompis. Efteråt googlade vi ''kuinka iskeä mies''. I ett diskussionsforum föreslog någon att tala med män enbart om datorer, man skulle speciellt name droppa olika datordelar.
10.12.2012 kl. 21:37

Sjukt trött människa

Var en sjukt trött människa igår. Hade övernattat i helsingfors och tillbringat lite krabbis förmiddag med Astrid och Ida. Men så fort jag satt mig i bussen påväg hem till förorten somnade jag. Sov hela bussresan. Sedan kom jag hem, kröp in i mina allra skönaste kläder, bäddade ner mig i sängen och slumrade till. Vaknade på eftermiddagen. Erbjöd familjen att se på en julfilm. Somnade i soffan. Har säkert fått narkolepsi av allt festande.
10.12.2012 kl. 13:05

Korvfest

Stoppade korv i fyra timmar igår. Luktade matos i baren. Nu är det bevisat, korvlukten funkar inte på männen.
09.12.2012 kl. 11:01

Barrundan

Det blev spontan barrunda igår. Åt middag på Patrona och delade en vinflaska. Fy sjutton så god mat alltså. Sedan på Los Cojones på en. Mysigt, intimt och sjukt immiga fönster. Sedan på en cocktail till Liberty or Death, hujedamig! Och avslutade förstås kvällen på good old beefen.

Kanske bloggpriset steg i huvudet på mig och jag ba QUEEN OF THE NIGHT. Borde spärra mitt eget bankkort.

.
08.12.2012 kl. 12:42

December, korvfest & jul

December. Tentstress och bloggprisstress över. Imorgon blir det korvstopparfest! Enligt Julle har jag lovat sjunga disneysånger. Tänker mig att man likt på film ska samla sig runt ett piano och stämma in i allsång.

Sedan tänkte jag kanske besöka julmarknader. Och gå på en kaffe hos mormor. Sånt som vuxna gör! Och så börjar det bli dags att börja fundera på julklappar. Vi är en ganska anspråkslös familj. Förra året fick man bara köpa loppisfynd, secondhand. Det blev både personligt och förmånligt. När man är fem syskon blir man van vid att inte önska sig allt för dyra gåvor

Har funderat på det här med jultraditioner. Jag vet att vissa har ganska starka traditioner med hela släkten. Medan vissa inte firar över huvudtaget. Vi har väl lite si och så här hemma. Vi har firat jul lite överallt (i new york, på en kryssningsbåt etc). Vår enda tradition är att försöka vara tillsammans.

Det skulle vara lite småkul att broadcasta sin julafton live, med t.ex bambuser!
07.12.2012 kl. 09:28

Förortslivet

Nackdelen med förortslivet, man måste se på slottsbalen med familjen. Kanske världens tråkigaste aktivitet, någonsin.
06.12.2012 kl. 20:56

Bloggpriset - en sammanfattning

Bloggpriset. Väldigt snyggt alltihopa! Det stod två nakna människor och poserade på varsin pelare i typ en timme. Helt sjukt. Och så halsade jag ett 24cl vin när det var dags för prisutdelning. Jag var så sjukt nervös. Och tänka sig. Så vann man också. Men jag hade ju nog aktivt fört kampanj.

Fick total black out uppe på scen. Scenskräck. Och glömde bl.a att nämna Benitha i mitt tacktal. Det var tack vare henne jag såg så läcker ut. Och Mikael hade jag också velat nämna. Han är ju påriktigt lite roligare än mig. Lite. Och Kasper Strömman, sjukt trevlig typ!

Och sen då. Jo, värsta karatefyllan! Försökte bl.a läxa upp en x3m-praktikant, eller liksom lära honom grunderna i den finlandssvenska bloggosfären. Sedan blev det efterfest på We got beef. Var på slutrakan och drack ett glas vatten, smet ut, gick till andra sidan gatan till mama's, beställde en kebab och tog taxi hem till esbo. Tror min mamma fick flashback från mina 18-årsdagar när jag klampade in på natten. Jag ba ''Äiti, mä voitin!''.



Vill bara säga tack ännu till alla som röstade. Jag blev så sjukt, sjukt glad!
06.12.2012 kl. 14:13

Bloggprisflärd

Omtent avklarad och godkänd. Smink och hår avklarat och godkänt. Nu kan jag inte äta nåt på hela dagen pga läppstift och perfekt sminkning. Kanske jag kan äta en soppa med sugrör.
05.12.2012 kl. 13:51

Maskerejd

Har länsat forum. Köpte också en mask. Var fem före att köpa en Vendettamask, ni vet Anonymousmasken. Men tänkte att folk bara skulle tycka att jag är weird. Eller nörd. Köpte istället en billig spetsmask, ser ut som ett diy projekt av en gammal stringtrosa.


Stringtrosan.
04.12.2012 kl. 20:10

Inköpslistan

På min inköpslista:

- galautstyrsel

Ska länsa Forum.
04.12.2012 kl. 15:08

 

Resbloggen:

 

Instagram:

 

Bloggvänner:

 

 

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Senaste kommentarer

10.06, 09:37Bakis av Jooles
02.06, 14:22Raseborgare av Nanó
18.05, 10:20Späckad helg av koltrast