Länge leve bloggen!

Den här bloggen har blivit mer som ett arkiv än ett aktivt projekt för mig.  Men är så glad att allt finns här. Ännu gladare blir jag av att höra att Ratata.fi återigen utvecklas. Lyfter såklart hatten åt Karin, som varit drivkraften alla dessa år! Och sedan lyfter jag hatten åt Nanó som tar projektet vidare tillsammans med KSF!

Är så tacksam för alla vänner, roliga evenemang och arbetsmöjligheter som jag och säkert många andra fått från Ratata-gemenskapen.

Länge leve bloggen!

18.04.2015 kl. 09:14

Porto/Lissabon

Inspirerad av äventyrskan Kudiby-Ida, bestämde jag mig denna sovmorgon att inleda årets första inlägg med en liten bildserie från vintersemestern. Semestern tillbringades två veckor i Portugal, största delen i min så kallade andra hemstad Porto och de två sista dagarna i Lissabon.

Ett must resmål för var och en av er som funderar på en stadssemester detta år. Dessutom hade de den soligaste vintern på årtionden. Inte helt fel för en flykt från midvintern.

Parque de Palacio de Cristal är ett utmärkt söndagstisdfördriv.

Promenerade på nyårsdagen längs med stränderna vid Foz.

Gick över bron till Gaia för att besöka portvinskällarna.

Besökte måndagsmarknaden i Espinho.

Besökte t.o.m staden Braga, ytterligare norrut från Porto. Jag fascineras ständigt av dessa övergivna hus.

Porto avslutades med en fin middag med kompisar och sedan bar det av till Lissabon, där vi strulade en hel förmiddag med diverse gamla spårvagnar.

Gick på glasögon-utställning på MUDE.

Utställningen tog plats i ett gammalt bankvalv.

Tom och jag satsade mycket på utsiktsplatser, denna nästan intill Principe Real.

Sista förmiddagen i Lissabon tillbringades i Belém. Kikade på Vasco da Gamas grav och åt goda vegeburgare.

Och alldeles innan vi åkte hem avnjöt vi en kall cider och tog en sista titt på utsikten vid solnedgången på PARK's takterass.

20.01.2015 kl. 10:33

November/December

Märk väl, att den här bloggen handlar mest om att inse hur snabbt tiden kan gå. Nu är det t.ex redan december. Alltså julen är bakom hörnet. Alltså vart försvann november?

Händelserik höst har det dessutom varit. Gjort en massa skoj. Börjat på nytt jobb. Och gått och blivit kär. 

09.12.2014 kl. 10:10

Oktober

Alltså. Jag hänger inte själv med mera. Det är redan oktober. Lägenheten är fortfarande halvinredd. Kontot ekar ännu tomt. Och en månad av att försöka överleva lite återstår. Men livet är inte enbart dystert trots det. Har en massa kul pågång också, lovar.
05.10.2014 kl. 19:18

September

Hade några dagar ledigt och tänkte bli galen, men nu är flytten måttligt understökad och idag börjar en intensiv september jobbspurt. Har gjort precis som jag sa nedan, flängt runt på stan och tvingat folk på kaffe med mig. 
18.09.2014 kl. 08:12

Samlaren

Flytten sker långsamt men säkert. Insåg att jag varit quite the samlare av glas och koppar och fick genast packa ner hälften som får åka ner till förrådet. Försöker dessutom koordinera diverse olika bilskjutsar för att ännu hämta några lådor, ett bord, en soffa och några byggplattformer (eller vad sjutton heter dom på svenska?!), i alla fall, det ska bli ett vardagsrumsbord av dom hade jag tänkt.

Sen har jag åkt på en förkylning som jag inte alls skulle ha tid med.  Försöker ''ta det lugnt'' vilket i princip betyder att boka in typ tusen kaffeträffar och flänga runt på stan.

 

09.09.2014 kl. 20:14

Höstn

Märks helt tydligt att bloggen togs upp under de sista semesterveckorna. Sedan började arbetet samt två små miniresor. Den hemliga minisemestern tillbringades i Paris(!!!) och igår kom jag hem från en festivalhelg i Stockholm. Idag däremot stundar FLYTT till gamla lägenheten i Berghäll, gaah så jag längtat alla dessa år!

Mormorssoffan, det ljusgråa trägolvet och jag återförenas denna vecka. (Men var fanken har jag lagt den där Amelie-tavlan?)

02.09.2014 kl. 10:20

Tisdag

Herregud det är redan tisdag! Söndagen tillbringades i Dallapéparken med hygglig försäljning och familjepicknick. Efteråt kollade vi in Ääniwalli, vet inte om det var för hettan eller de små hålen i plånboken men vi stack ganska tidigt. Imorgon är det sista kontorsdagen, sedan byts det ut till några lediga dagar, färdigblivningsfest, cateringjobb och slutligen café, huga!

 

 

 

05.08.2014 kl. 10:15

Aleksis Kiven Kadun Kirppis

P.s kom och köp mina trasor imorgon på Aleksis Kivi-gatans gatuloppis! Jag och vänner är där fr.o.m kl.11.00!

 

02.08.2014 kl. 18:30

Lite för mycket house

Igår ba ''tgif!!'' och sen somna jag hemma vid midnatt. Kul vecka med jobb och en massa spontanhäng. På onsdag blev det skiffer-grotesk-adams-tres bones, vid sista stoppet blev det nog bara lite för svettigt och lite för mycket house..

 

 

02.08.2014 kl. 18:00

Klirr

Okeeeeeej. Snacka om att hålla klirret länge på kontot. Har bokat in hemlig minisemester. Åtminstone får jag räkningarna bortbetalda. Och sen fortsätter lifvet med matlåda.

 

30.07.2014 kl. 14:07

Kontoret

Här sitter jag på kontorsjobbet, med sjukt svettig rumpa dessutom. Alltså den här hettan. Helt otroligt. Och helt otroligt hur jobb smyger fram i alla fall. Plitar flitigt ner turer hit och dit i kalendern.

Men det får inte bli något dyrt klubbande denna månad. Måste hålla klirret på kontot eller så dör jag en långsam konkursdöd i höst.

 

29.07.2014 kl. 15:34

Ratatas sommarlista

 

Var spenderar du din sommar?

Första halvan spenderades i Porto och andra halvan i Helsingfors/Esbo.

Vad har du för förväntingar av sommar 2014?

Hade inga förväntningar och so far so good! Överraskande hett väder och allt!

En regnig dag...

vill jag gå och simma! Har inte simmat i regn sen jag minns inte när!

Föredrar du noga planerad eller spontan semester?

Båda två! Gillar ju överraskningar men om jag bokar en semester själv ser jag till att kunna staden utantill innan jag är där, kan vara lite obsessiv kring att få ut så mycket som möjligt och målet är att hitta dit vart de lokala själva hänger.

Beskriv din sommaroutfit med tre ord

Skön sommar chic

Bästa stället att dansa tills solen går upp?

Stranden! Har inte klubbat destovärre sedan jag kom tillbaka till helsingfors. Men Mbars terass hade skön stämning en lördagskväll!

Tre saker du klarar dig utan i sommar

Tröja, strumpbyxor och halsduk (typ de tre viktigaste sakerna fram till början av juni....)

Sommarplåga du älskar

Vet inte ens vilken som är sommarplågan för i år? 

Sommarplåga du önskar aldrig gjorts

Hej på dig monica?

Vem spenderar du helst din sommar med?

Kompisar! Och familj såklart, men bor ju för tillfället med dom så blir extra mycket häng med dem i alla fall. Men kompisar av alla slag, kompisarna i portugal, kärt återseende med gamla kompisar i stan, nya bekantskaper!

Stadsweekend eller skärgårdsmys?

Ärligt talat är jag väl mer av en stadsweekend människa.. var så stolt över min ekenäsexkursion här för några dagar sedan, trots att även den spenderades i själva stan och inte ute i skärgården, att på det viset.

Bloggar du kommer att följa

Åh, har blivit så dålig på att följa bloggar igen.. hänger mest på instagram. Fast Karin är så duktig på att uppdatera så dit hamnar man ju allt som oftast.

Dina bästa budgettips för en fulländad sommar?

Vara pank! Då är det ju omöjligt, haha. Men eftersom att jag varit pank så har jag bott hemma hos morsan, ätit hemma och bara laddat tid på kortet så man kan ta sig runt i huvudstadsregionen. Spenderat endast några mynt på någon lidldryck eller loppisplagg. Fyndat i den egna garderoben eller systrarnas. Bakat paj (sjukt enkelt och billigt!) och tagit med matlåda. Bara hängt i parker, stränder och balkonger och gått hem när alla andra skall vidare ut (då orkar du dessutom vakna tidigt nästa morgon och maximera din dag). Behöver du lite extra cash borde du sälja gamla plagg på några av de flera loppismarknaderna som ordnas omkring stan eller styr upp ett lemonadstånd!

27.07.2014 kl. 17:00

Slakteriet

Sicken vilken semester! Hett som tusan, bad varje dag, häng varje kväll. Åkte till och med en sväng ner till sommarstaden och igår hjälpte jag syrran sälja gamla trasor på Slakteriets loppmarknad. Men (som tur) börjar semestern lida mot sitt slut och jobb finns i sikte nästa vecka. 

27.07.2014 kl. 14:52

Skinka - reborn

Skinka är tillbaka! Nuförtiden portugisiskspråkig, pinfärsk kulturproducent och soffsurfare hos morsan. Tyvärr kan jag inte referera till resbloggen för tidigare berättelser från lifvet i söder eftersom att den började stagnera för några månader sedan, men kanske det slinker in en och annan story här!

Nu skall det njutas av finsk sommar, nästan sådär som innan studierna, litet arbetslös och tillbaka i flickrummet, till och med fickorna (och sparkontot) är tomma! Wuhuu total nollställning - here I come!

17.07.2014 kl. 15:01

 

Resbloggen:

 

Instagram:

 

Bloggvänner:

 

 

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Senaste kommentarer

10.06, 09:37Bakis av Jooles
02.06, 14:22Raseborgare av Nanó
18.05, 10:20Späckad helg av koltrast