Gran Canaria

Fredag! Redan. Har surfar runt på tips på gran canaria. Det blir solsemester. Haha. Bland pensionärer och svenska turistfamiljer. Så jag väntar.
04.01.2013 kl. 15:26

Önskat inlägg: Vad jag vill bli som stor & 10 saker ni inte visste om mig

Två inlägg i en smäll. Ni önskade för många inlägg och nu är min ledighet slut! Måste ta igen det på det här viset. Dessa inlägg är alltså önskade av ''läsare''.

Vad jag vill bli som stor
Ingen aning! Finns mycket jag vill göra. Men tror det lutar åt någotslags producent håll. Det är ju trots allt vad jag utbildar mig till. Jag har stora ambitioner, men ibland gör det mig alldeles utmattad. Ibland vill jag bara flytta till en öde ö där ingen internetanslutning kan hitta mig.

10 saker ni inte visste om mig
- jag tycker inte om kapris
- jag har aldrig brutit ett ben
- jag tycker inte heller så mycket om glass
- jag tycker däremot sjukt mycket om tv-serien Bones, sjukt mycket.
- jag lärde mig finska först när jag var tolv, nu är det mitt arbetsspråk
- jag får huvudvärk om jag inte får i mig en kopp kaffe i dagen
- jag ÄLSKAR överraskningar
- jag tycker att jag behärskar svenskan nästintill perfektion FÖRUTOM att jag särskriver/ihopskriver som en galning, har aldrig lärt mig en bra regel för det
- jag rökte ganska mycket, men tillsvidare ser det ut som att jag har slutat
- jag tror starkt på ödet
03.01.2013 kl. 11:56

Önskat inlägg: Min starka kärlek till tacos from scratch

Karin önskade två inlägg, bland annat detta ''Min starka kärlek till tacos from scratch''.

Vad är mer passande än att jag faktiskt fick en kokbok med tacorecept av Karin och Mango i julklapp, jag jublade! Alla dessa olika tacon som ska tillredas... det vattnar redan i munnen.

Men jo, jag har en konstig passion för att göra tacoingredienser från ''scratch''. Det började med mitt samboende med Astrid. Vi hittade hela tiden på olika recept att laga, nya orsaker att sätta ihop en större middag. Och mitt i googlandet hittade jag fram till en hemsida med bara tacorecept. Och då först insåg jag, att den där salsan, tacosåsen, cheddarsåsen, guacamolen, hela rubbet, kan göras alldeles själv. Istället för de där snuskiga eldorado-produkterna från butikshyllan.

Och så gjordet vi det, bakade tortillabröd, kokade tacosås och smalt cheddarost. Och det smakade gudomligt. Min kärlek blommade, för tacos from scratch.
02.01.2013 kl. 11:17

Nytt år

Mitt nyårslöfte är att äta hälsosamt det här året. Det första jag gör när jag vaknar, den första dagen på det nya året, är att ringa till Pizza Express och gråta av lycka när jag inser att det är öppet och gladeligen beställa en kebabi ranskalaisilla.
01.01.2013 kl. 11:52

Önskat inlägg: Det bästa med Astrid

Håkan ville ha ett inlägg med temat Det bästa med Astrid.

Astrid är som känt min bästa vän. I det här inlägget, som jag skrev på hennes födelsedag kan man läsa om hur vi lärde känna varandra, men summa summarum så har vi varit rumskompisar och blev ganska bra buddies då.

Det finns mycket bra med Astrid. Som att hon nästan alltid är med på allt. Man ba ''jag vill ha öl'' och hon ba ''jag med, kom så går vi''. Hon tycker också om att hitta på program, som någon utflykt någonstans, eller sätta ihop en bra förfest.

Astrid är dessutom jättesnäll. Hon blir sällan arg. Hon skriker liksom inte på folk, hon kan snäsa åt sina syskon ibland, sådär som syskon gör. Och en gång snäste hon på mig och jag tillbaka, men jag tog det som en komplimang. Som att vi har blivit så nära att hon faktiskt kan snäsa åt mig.

Astrid lyssnar om man har problem. Hon ställer upp när man behöver hjälp. Och hon är genuint glad för ens skull när man berättar en bra nyhet. Det känns ganska bra, att veta att man har en sån typ i sin närhet.

Sen är Astrid så sjukt orädd. En ganska självsäker människa. Hon vågar gå fram och prata med främlingar. Hon har sin egen avslappnade stil och anpassar sig inte i onödan.

Astrid är också sjukt duktig, hon är en bra fotograf och uppehåller det med frilansprojekt. Samtidigt som hon sköter sina studier vid den företagsekonomiskalinjen på Arcada och sliter om kvällarna och på veckosluten på Café Thalia. En smart och hårt arbetande kvinna, respekt.

Kanske jag har glömt att nämna något, men hursom, Astrid är på många sätt en bra bästa vän, så det ni.
31.12.2012 kl. 12:07

Önskat inlägg: Mina tonår

Tretton, jag gick sjunde klassen i högstadiet i grankulla och avskydde det. Jag lyssnade på green day, good charlotte och gick omkring i randiga benvärmare och en flaska hårspray i väskan. Tror jag hade mycket pubertal angst i mig.

Fjorton, gick åttonde klassen och minns ungefär ingenting från den tiden. Tror jag slutade lyssna på good charlotte, slutade tupera håret, slutade använda så mycket kajal och bara flängde runt istället. Smakade på öl och cider, drömde om killar och var ganska anonym.

Femton, försökte bli mera som alla andra. Hade dessutom blommat under sommarlovet mellan åttan och nian och märkte pojkarnas blickar när jag kom i minikjol och färggrann urringad topp första skoldagen på hösten. Smakade på mera öl och gick i smyg på gymnasiefester. Och i slutet av nian blev jag ihop med en av skolans populäraste killar.

Sexton, började gymnasiet. Valde gymnasiet i esbo framom grankulla. Fick nya vänner och vi flängde runt varje dag och varje helg i en stor klunga. Jag trivdes och kände mig omtyckt. Och vågade vara mig själv. Hittade en ny pojkvän som jag tillbringade hela mitt första gymnasieår med. Vi hånglade mest hela tiden och åkte runt med moppe.

Sjutton, vänskaps- och bekantskapsförhållanden blev mer dramatiska. Kanske det var någon slags fas i post-puberteten. Folk grälade och pratade mycket illa om varandra. Och jag minns att jag själv hamnade mitt i något. Valde att göra en period (sex-åtta veckor) i grankulla gymnasium för att komma bort en stund. Det var också då jag var sjutton då började blogga.

Arton, sista året i gymnasiet. Mådde bra, kände mig självsäker och såg framemot slutet av det evigt långa studerandet. Blev kär i någon betydligt äldre. Och fick börja göra större och viktigare val i livet. Såsom att hålla ett mellanår, skaffa heltidsjobb och flytta till huvudstaden till eget bo. Kände mig så vuxen.

Nitton, bodde i eget hem, jobbade heltid och levde i mitt första seriösa förhållande. Hann inte hänga lika mycket med mina vänner. Och kände att huvudstadslivet kunde vara lite ensamt ibland. På våren sökte jag till några skolor och vid laget jag hade fyllt tjugo var det dags att börja studera. Sen var det slut på att vara tonåring och det kändes ganska skönt. Att lämna den tiden, den titeln bakom och vara tjugo istället. Liten men stor skillnad!
29.12.2012 kl. 11:11

Juoppohullun päiväkirja

Ni skall gå och se Dilledagboken när ni hinner. Speciellt när ni känner er lite törstiga och sugna på en lite alternativ förfest.

29.12.2012 kl. 00:38

Junnu

Junior Masterchef, har någon kollat på det? Så sjukt söta ungar! Började lipa när en drös av ungar inte kom vidare.
27.12.2012 kl. 14:33

Önskat inlägg: pinsammaste händelsen

Froidethumide-Milla önskar ett inlägg om den nologaste händelsen.

En pinsam händelse kommer jag särskilt bra ihåg. Jag blev bjuden till en skådesspelare/författares boksreleaseparty. Jag hade träffat henne bara en gång tidigare. Och jag tog med mig en väninna för att inte komma ensam på plats.

När vi väl kom dit, såg jag henne, författarinnan och gick fram och gav henne en stor kram och sa grattis. Varpå kvinnan jag just omfamnat tittar på förskräckt på mig och undrar vem jag är. Hon var nämligen författarinnans syster. Och jag skämdes så fruktansvärt. Bad om ursäkt tiotals gånger och smet iväg in i vimlet.

Senare höll den riktiga författarinnan ett långt tal. Ett väldigt långt tal. I en liten, mörk och svettig sal på korjaamon. Min kompis sa att hon mådde lite dåligt och jag bad henne att hålla sig, eftersom att vi stod längst fram och jag ville inte skämma ut mig ytterligare med att storma ut mitt under talet.

Tillslut drog min kompis mig i armen och föll genom folkmassan, hon svimmade mitt under talet. Någon hjälpsam människa hjälpte mig släpa henne ut ur salen till korridoren. Det var ingen fara med henne. Det hade bara varit så varmt och trångt i salen. Men vi väckte ju en hel del uppmärksamhet.

Kanske detta inte lät pinsamt. Men fy sjutton, jag ville sjunka genom jorden!
26.12.2012 kl. 22:14

Önskat inlägg: värsta krabbisen genom tiderna

''Läsare'' har önskat flera inlägg, där bland annat värsta krabbisen genom tiderna.

Juldagskrabbisen år 2009, spydde hela dagen efter. Juldagskrabbisen år 2010, vaknade i ett nerspytt hotellrum i Laos. Kryssningskrabbisen år 2011, spydde i en lunchrestaurang i stockholm. Kommer inte ihåg den värsta krabbisen från 2012, kanske det blir morgondagens!
25.12.2012 kl. 13:54

Önskat inlägg: Berätta om din familj och era jultraditioner?

Snart är det slut på julaktiviteter och rastlösheten börjar ta över. Vad är inte då bättre än att ta tag i önskeinläggen!

Undertecknat ''Agneta'' vill att jag skall berätta om min familj och våra jultraditioner.

Mina föräldrar är skilda sen många år tillbaka. Sen dess har jag mest hållit hus hos min mamma som heter heter Tiina, hon jobbar med kundservice på ett kryssningsfartyg och på sin fritid tränar hon zumba och uppdaterar bilder från sin vardag på facebook.

Min mormor är en aktiv medlem av vår familj. Har tyvärr inga andra mor- eller farföräldrar. Min mormor heter Hilja och hon är purfinsk, precis som min mor. Hon är pensionerad och har väldigt mycket fritid, hon skidar, simmar, stickar och gör frivilligt arbete på Finlands Bibeilinstitut. Hon är uber kristen.

Min äldsta syster heter Kristiina
. Hon är kanske den mest sofistikerade i syskonskaran. Hon har studerat teknisk fysik och arbetar som konsult på en stor IT och Management konsultfirma. På sin fritid lagar hon sjukt god mat och spelar på trav.

Min enda och äldsta bror heter Kristian
. Han är utbildad elektriker men förtillfället jobbar han faktiskt på ett center för asylsökande. På sin fritid tycker han om att klättra.

Jag är i mitten av syskonskaran och efter mig följer lillasyster Hannah. Hannah är sjutton och går i ett musikgymnasium. Hon är en begåvad sångerska och kan spela flera instrument. Hon har oändligt med kompisar och på sin fritid  umgås hon med vänner, plöjer genom loppisar och på somrarna longboardar hon. Kanske syskonet jag upplever påminner mest om mig själv.

Och sist och även minst, lillasyster Melanie. Melanie går fortfarande nian i högstadiet och har utmärkta betyg. Hon är smart och har en skygg men bra humor. Hon sover sjukt mycket, tretton-timmars-nätter minst! Det är väl puberteten eller nåt. Ja och så är hon ett stort fan av Justin Bieber.

Vi har inga återkommande jultraditioner. Vi har firat jul på alla världens sätt, en gång var vi på julkryssning, en gång firade vi jul med kusinerna i new york, en gång på bibelinstitutet (mormors idé obviously) och förra julen firade vi i min tvåa i helsingfors. Bara vi håller ihop liksom. Sen kollar vi lite julfilmer, dukar upp julbordet, delar ut julklappar. Med fem syskon blir vi redan ett ganska stort gäng. Men Kalle Ankas Jul är ett måste! Bara att Arne Weise fattades i år, märkte ni det? Han är ju julen personifierad.


Årets julkort.
24.12.2012 kl. 19:43

Familjemys

Kom hem från julklappshandlande tidigare idag och omfamnades av ett otroligt familjemys. Doften av mat i ugnen, syster spelar gitarr och alla syskon är hemma.
23.12.2012 kl. 21:58

Önska ett inlägg

Fredag! Och sedan är jag ledig. Jag har som sagt väntat på den här dagen. Och på att få sova ut imorgon. Sedan är jag ledig ända fram till nyår. Förstår ni hur mycket fritid jag kommer att ha?

Därmed utmanar jag er att önska ett inlägg av mig, om vad som helst! Så ska jag leverera under juledagarna

T.ex önskade jag ett inlägg om finsk hiphop av Bring the noise och han trollade fram ett! Ni kan läsa det här.
21.12.2012 kl. 12:20

Fredag

Det här har kanske varit den längsta veckan någonsin. Vaknade igår och trodde det var fredag. Vaknade imorse och trodde det var fredag. Det är fortfarande inte fredag!
20.12.2012 kl. 08:50

Virman pikkujoulut

Firmans lillajulfest igår. Jag har fortfarande min arbetsplats i behåll. Gick dock väldigt lugnt. Vi blev bjudna på massage, svepte umeshu-drinkar och skumppa och senare åt vi en lång middag på Saslik.

På Saslik råkade jag spilla ett glas rött vin i ryggen på en herreman. Började typ torka hans bak med min servett.
19.12.2012 kl. 17:12

 

Resbloggen:

 

Instagram:

 

Bloggvänner:

 

 

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Senaste kommentarer

10.06, 09:37Bakis av Jooles
02.06, 14:22Raseborgare av Nanó
18.05, 10:20Späckad helg av koltrast