Årsresumén 2012

Här kommer en kort översikt av året 2012. Skall försöka peta in bilder i efterhand.

Januari

Jag började det nya året med att skriva ett skolarbete, köpa nya skor och börja på ett nytt jobb.


Såhär såg jag ut för ett år sedan. Foto: Astrid

Februari

I februari efterlyste jag en valentindejt utan reslutat, svarade på en kärlekslista och gick en hel del på finsk bio.

Mars

I mars flyttade jag ut från den stora fina tvåan på mannerheimvägen till en liten mysig etta på mechelingatan.

På ratatagalej. Foto: Ratata's festarkiv (Karin?)

April

I april pysslade jag på hemmet, var på två arbetsresor till Stockholm och bara njöt av morgonsolen som aldrig förr.

Maj

I maj infann jag mig på Cannes Filmfestival, minglande på strandfester och fyllde 22 år när jag kom hem.

På gallerimingel. Foto: Karins kamera, men Astrid bakom linsen vill jag minnas.

Juni

I juni planerade jag och en vän en gigantisk midsommarfest, som trots det tråkiga vädret, lyckades något alldeles fenomenalt.

Juli

Första veckan i juli pusslade jag ihop en musikvideo åt LCMDF, efteråt höll jag kontoret sommaröppet och tillbringade helgerna i sommarstaden ekenäs.

Såhär glatt poserade jag med en hund på konstrundan i somras. Foto: Astrid

Augusti

I augusti var min moster och mina kusiner på besök från New York för hela månaden. Vi åkte på kryssningar, turistade som tusan och åt stora familjemiddagar nästan varjedag.

September

I september återvände jag till skolsfären, arbetade lite med Gamla Onsdag och longboardade det sista av sommaren.

Livet på första våningen. Foto: Karin

Oktober

I oktober besökte jag London för första gången i mitt liv, insåg att jag höll på att gå in i en personlig konkurs och finslipade arbetet med Ratatakalendern tillsammans med Karin, Astrid och Mango.

November

I november blev jag nominerad till Årets Roligaste Blogg 2012,  besökte Vasa första gången någonsin och i slutet av månaden flyttade jag ut ur mitt lilla hem.

På lanseringsfest av ratatakalendern i Vasa. Foto: Ratata's festarkiv

December

I december var jag inneboende hos min mor i Esbo, tog hem priset i Bloggpriset 2012 och firade en mycket lång julhelg med familjen i förorten.

25.01.2013 kl. 12:25

Nomaden

Nomadlivet fortsätter. Har levt på ett litet handbaggage i en vecka nu. Skall hämta resten av mina ägodelar och förflytta dem från det ena tillfälliga hemmet till det andra.
25.01.2013 kl. 10:20

Gran Canaria

Vi har haft planeringskväll för den kommande solsemestern på Gran Canaria. Vi tänkte bl.a hyra bil och ta oss runt hela ön, åka på båtutfärder, bonga delfiner och såklart longboarda och hänga på stranden en hel del. Dessutom är det karneval i Las Palmas och en Drag Queen skall krönas under vår vistelse.

Fy sjutton så jag ser framemot resan. Sol, hav och roliga aktiviteter om bara några veckor!
22.01.2013 kl. 21:45

Lektion

Fin gala igår. Har sovit tre timmar, varav en timme sov jag på flyget. Osade dagen-efter bland alla nyvaknade medresenärer. Tänkte att jag skulle gå på en lektion i skolan nu.
22.01.2013 kl. 11:43

Hurra

Hurra, hurra, idag är det galadag!
21.01.2013 kl. 12:51

Sverige

Har kommit fram till Sverige. Sjukt fint väder och inte lika sibiriska grader som i Finland. Råkade ta samma flyg som en klasskompis och  tågresan från arlanda till uppsala tog endast femton ynka minuter. I ett svep har jag tagit mig från ett ishalt kronohagen till ett vintrigt, vackert uppsala. 

Munnen gick i ett när jag träffade syrran på tågstationen. Senaste tiden har jag varit extra pratglad, bjudit på berättelser och anekdoter och inte varit så bra på att dela muntur. Måste vara irriterande. Skall skärpa mig. 

Det är så fruktansvärt skönt och inspirerande att vara i Sverige. Ser framemot den här vistelsen. Ska dra på mig min bredaste rikssvenska.
19.01.2013 kl. 13:35

TGIF

TGIF. Har tillåtit mig själv en sväng ut ikväll. Trots tidig väckning. Men vad är nu en flygplansresa. Är ju ändå ledig imorgon. Kan vila i sverige.

Och så har jag packat ihop mitt liv i några resväskor igen. Byter bostad. Igen. Är ju en nomad nuförtiden.
18.01.2013 kl. 19:56

Rapporten

I tisdags testade Mikael och jag den omtalade Hard Rock Café. Ingen vidare bra smakupplevelse. Men fick genast känslan av att vara utomlands.

Sedan har jag hunnit träffa gamla kollegor, varit på premiären för Kaappari, efterfestat i filmens tecken, varit flitig i skolan, loppishandlat med Astrid och slutligen landat här framför internetz.
17.01.2013 kl. 15:32

Långklänningen

Lagom planerad vecka. Och på lördag till stockholm. Ska på filmgala. Ska bli väldigt flott och fint. Skall ta och pröva långklänningen.
15.01.2013 kl. 15:31

Barnböcker

Fy skam så tyst det är här. Låg i sängen en hel del i helgen, åt lite pizza, såg på Friends. Och idag var första dagen i nya skolan, Arcada. Sedan hängde jag lite med studiekamrater, åt en baguette på picnic och barnvaktade resten av kvällen hos Hanna och Basse. Läste flera barnböcker. Kanske jag borde skriva en barnbok. Läste en verkligt obehaglig barnbok som handlade om tre små DAGISBARN, som skulle gå ENSAMMA hem från dagis. Och sedan stöter de på en farbror som påstår sig ha små kaniner i källaren och frågar om barnen vill komma och se dem!! Som tur säger Lilla P alltid NEJ och så nyper hon de andra två barnen och alla springer raka vägen hem. Det är väl så här vi lär barn att akta sig för konstiga farbröder, men fy sjutton så obehagligt.
14.01.2013 kl. 23:36

Lördag

En fartfylld bingokväll. Sedan dess har en skoluppgift gått i graven och en arbetsdator är på huolto. Nu lite lördag och utomhusaktiviteter. Jag och Ida ska utmana serenabackarna.
12.01.2013 kl. 13:10

Bisse Bingo

Familjekörer och spårvagnsböter. Veckan närmar sig sitt slut. Men idag börjar veckoslutet en dag tidigare, det är nämligen Bisse Bingo ikväll. På We Got Beef. Klockan 21.00. Var där!
10.01.2013 kl. 10:12

Spårvagnsböter

Fick spårvagnsböter. LKBSLJBLJDSBKBS%%€€###@@!!!!!!!!!
08.01.2013 kl. 13:30

Önskat inlägg: Familjekören

Ännu ett inlägg önskat av Karin, Familjekören.

Familjekören består huvudsakligen av Astrid, Karin, Mango och jag. Erik
är ju alltid med då och då. Vi var som mest aktiva under sommaren och jag antar att då vi låg på gräsmattan på kråkholmen och sjöng om dagarna så arbetade Erik på äventyrsbanan och på det viset blev han en mindre aktiv medlem av självaste kören.

Vi är en hobbykör. Vi kör på känsla och humor.
Det brukar börja med att någon nynnar eller hummar. Och plötsligt stämmer någon annan in, tills vi alla nynnar och sjunger improviserat tillsammans. Vi kan sjunga vadsomhelst, typ ''Simme har en ryggsäck'' eller en cover på ''The lion sleep tonight''.

På sommaren skrev vi faktiskt en egen låt, som heter ''Sommaren i ekenäs''. Den blev ganska bra, handlar om en utekväll i ekenäs och name droppar en hel del ekenäs shakk. Kanske om jag hittar de där lyricsen någonstans så kan jag publicera den här. Men den gick ungefär: Hoppar på longboarden/Måste via S-marketen/Stannar, måste ta ett instagram/Ratatamtatamtam/Bakom hörnet smyger flockin fram/Ratatatamtatamtam.

Namnet kommer från Familjen. Den aktiva grupp vi ofta hänger med, där största delen är syskon (Karin, Erik, Astrid) samt ingifta (Mango) och jag som är en återkommande hangaround. Tyvärr är bandnamnet Familjen redan upptaget och därav Familjekören.

Jag har stora visioner för Familjekören. Såsom, att vi skall skriva flera låtar, börja öva mera och mango får mixa ihop några beats vi kan sjunga till. Sedan kan vi börja ta emot klubbeställningar och vi uppträder på förfrågan. Kanske det blir något uppträdande på ett bröllop! Detta dock mycket osannolikt, eftersom att Familjekören är en skämtkör och inte en riktig kör.
07.01.2013 kl. 13:41

Rivstarten

Så det här året började med en rivstart. Förra veckan satt jobbet igång, imorgon börjar skolan. Biljetter är bokade till solsemestern men innan det skall jag hinna på arbetsresa till stockholm.
07.01.2013 kl. 12:25

 

Resbloggen:

 

Instagram:

 

Bloggvänner:

 

 

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Senaste kommentarer

10.06, 09:37Bakis av Jooles
02.06, 14:22Raseborgare av Nanó
18.05, 10:20Späckad helg av koltrast