Kinamat, kaffe & väggklättring

Livet flyter annars på ganska normalt. Kollar på filmer och serier, nedbäddad under ett täcke. Går på fester och äter kinamat dagenefter. Dricker kaffe och surfar runt efter intressanta videoklipp. Hänger med rumskompisarna i kollektivet. Och idag testade jag väggklättring.

Ska föra in mera saker som väggklättring i vardagen.

07.03.2013 kl. 22:19

En Wai See

Okej, så grejen är alltså den att jag skall åka till New York för att arbeta med ett kulturexportprojekt. Jag åker om ca en månad och stannar i åtta månader. Och jobbar som praktikant.

Det är ett sjukt intressant projekt och nytt för mig på alla sätt. Och jag är jätte psyched, trots att jag går omkring och grämer över visumprocessen.

Synd bara att bloggen bara blir och hänger här, jag hinner sirni inte tänka på så mycket annat. Men kanske inspirationen kommer tillbaka snart. Senast i en wai see.

05.03.2013 kl. 19:02

Heja jag

Idag är min sista dag på mitt nuvarande jobb. Lite på ett år jobbade jag här. Ett nytt jobb väntar mig, givetvis. Och jag kan tänka mig att folk i vanliga fall är så uppslukade av tanken av det nya jobbet att det gamla jobbet bara tynar i väg. Själv har jag varit så uppslukad av att lämna det gamla jobbet att jag knappt hunnit ägna några tankar åt det nya (förutom visumkaoset).

Jag har nämligen trivats ovanligt bra. Känt att jag vuxit med jobbet. Och att det gjort mig både starkare och klokare. Och känner mig ledsen till mods att lämna det bakom mig.

Jag nästans skäms över tanken att jag är ledsen, ledsen att lämna ett bra jobb för ett annat bra jobb. Hur ofta får man den chansen. Som sagt, ska fortsätta dricka lite vitaminvatten (det förresten ett under det där vitaminvattnet) och tänka positivt, glädja mig för min egna framgång, heja jag!

28.02.2013 kl. 09:48

NYC

Hej. Jag lever. Och är fortfarande lite trött. Glad att solen lyser. Men så trött på att vada genom det oändliga träsket av byråkrati. Papper som ska fyllas i hit och dit. Allt blev så mycket svårare, plötsligt. Jag talar nu om min avfärd till det förenta staterna.

Lång story. Men jag skall dit för en längre tid. Och huh! Sånt jobb det är att få visum. Skall dricka lite vitaminvatten och tänka positivit. Snart, snart börjar livet pånytt i ett nytt land.

 

27.02.2013 kl. 15:33

Vin

Dricker mot sorgen. Nånej. Men det har råkat sig bli några glas vin de senaste dagarna. Bra så. Har så himmelens mycket att göra. 
22.02.2013 kl. 17:33

Satans post-rese-depression

Bloggen, bloggen, bloggen, här ligger du och ekar tomt på inlägg. Du ser, har ju varit på semester i Las Palmas. En oförglömlig, skön, underbar och episk resa i solen. Vid havet. På en takterass. Med en öl i handen och nya vänner omkring mig. Och så har jag ju talat lite spanska här, läste ju några kurser när jag var sexton år och gick i gymnasiet.

Ville ju inte komma hem, men här är jag ändå. Är trött, solbränd och lite nere. Saknar mina nya vänner. Och solen.

Men stora saker är på kommande! Mycket som jag inte hunnit berätta till folk, det som komma skall för mig. Men vi tar det en annan gång. Nu ska jag försöka komma över den här satans post-rese-depressionen.

 

20.02.2013 kl. 17:39

3 Filmer

Fredag. Tgif. Och hela faderullan. Men här sitter jag i pyjamas, i mammas soffa, i förorten. Och känner för första gången på hela veckan att jag hinner ikapp mina egna tankar. Tänkte dela med mig av tre filmer jag sett den senaste tiden.

 

1. Django Unchained. En fantastisk Tarantino, alldeles fantastisk. Med en lika fantastisk Jamie Foxx. Och väldigt fina biroller, med det där lilla extra. Och stilen.

 

2. Äta sova dö. Regisserad av debutanten Gabriella Pichler, vars mamma gör en ganska stor roll i filmen. En otippad mångfaldig guldbaggevinnare, en underdog. En fin skildring om människor i underläge. Lite väl långsam ibland, i min smak. Men fin nog.

 

3. TPB AFK. Jag kanske var lite väl snabb här. Filmen premierade ganska så nyss, då den öppnade Berlin International Film Festival idag. Men samtidigt, gjorde filmen gratis världspremiär på internet och det kan man ju inte missa. Detta är alltså storyn om grundarna bakom The Pirate Bay. En dokumentär och en fruktansvärt intressant sådan.

Ni skall se den nu på minuten!

08.02.2013 kl. 23:32

Sololja

Jag har lite vintertakt här. Jobbat som en liten myra. Men idag är sista arbetsdagen före LAS PALMAS. Skall hem till förorten för en zen helg. Sedan tänkte jag och en flaska sololja sätta oss på ett plan mot södern på måndag.
08.02.2013 kl. 11:16

Jussigaala 2013

Och så här såg jag ut. Smink och hår av Benitha Lesch, foto av Astrid Lindroos, kläderna Monki (tack till miltton showroom!) och dubbelhakan är min egna.


Väskan och skorna är från något hörn i den egna garderoben.

06.02.2013 kl. 17:54

Bisi

Fick huvudvärk av min halloween design. Och har varit så sjukt busy att jag inte hunnit ta tag i det här med nytt bloggutseende. Jag har varit så busy att jag knappt hunnit sova.

Men har inte varit busy i onödan. Var på jussigaala igår. Hade SÅ roligt. Berättar mer om det en annan gång, har till och med bildbevis. Man kan ju inte bli pyntad och snygg och inte föreviga det, så Astrid har väl några bilder.

Nåja, nu tänker jag ta igen den där sömnen.

04.02.2013 kl. 23:30

RATATA REBIRTH

Vad tycker ni? Hur känns det? Är det inte alldeles fantastiskt! Om ni undrar något eller har problem med bloggen, lämna en kommentar.

Själv har jag halloween-tema här pågång tills jag hunnit knåpa ihop en äkta skink-design.

01.02.2013 kl. 18:13

Program

Hallå, hallå. Fredag närmar sig. Och lördag. Och söndag. Idag ska vårt semestergäng samlas för lite öl och underhåll av brädorna. Underhåll som i putsa, olja och så vidare.

Imorgon är det RATATA REBIRTH - Karin, Astrid och jag kommer att svara på frågor gällande flytten på ratata.fi.

På lördag har det nya kollektivet inflyttningsfest. Och på söndag är det galadag, igen!

Sen kanske jag går och lägger mig under ett täcke och sover i hundra år, lite så brukar jag känna när det är en väl massa program.
31.01.2013 kl. 11:50

Bloggen

Ibland tycker jag att det är synd att min blogg nuförtiden mest handlar om sånt som jag gör. Rentav refererar alla små händelser. Jag är mitt livs egen reporter liksom. Men jag är många gånger tacksam att fem år av mitt liv finns dokumenterat. Närsomhelst kan jag bläddra tillbaka och återminnas en dag för fyra år sedan.
29.01.2013 kl. 18:23

Episkt gig, inflyttningsmiddag, kommande semester & det nya bloggverktyget

Episkt gig igår. Men det har ni kanske redan hunnit läsa på Astrids eller Mikaels blogg. Ännu i väntan på ett inlägg av Elias, som anslöt sig till vårt gäng igårkväll.

Efter spelningen gick jag hem och sov min andra natt i det nya kollektivet. Bara min rumskompisar är hemma, så tänker jag bjuda dem på inflyttningsmiddag á la Skinka.

Resten av veckan tänker jag gå omkring och bara längta till den kommande semestern och värmen. Kanske rulla några metrar med longboarden nere i någon tom metrostation för att bli av med den där hemska abstinensen som man har när man inte kan rulla fram på snöiga gator.

Och jag hoppas alla är peppade inför Ratata Rebirth nu på fredag 1.2! Det nya bloggverktyget är så jäkla läckert! 
28.01.2013 kl. 15:47

Aktiv Söndag

Aktiv söndag. Vaknade tidigt, kokade kaffe, spelade Mario Cart med min nya rumskompis, promenerade till Kronohagen, åt brunch hos Karin och Magnus, promenerade in till stan, strosade runt i butiker, åkte till flygplatsen för kaffe på Starbucks, nu hemma hos Astrid och snart påväg på en till Siltanen och sedan ännu på Killer Mike's gig på Kuudes Linja.
27.01.2013 kl. 18:57

 

Resbloggen:

 

Instagram:

 

Bloggvänner:

 

 

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Senaste kommentarer

10.06, 09:37Bakis av Jooles
02.06, 14:22Raseborgare av Nanó
18.05, 10:20Späckad helg av koltrast